ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί στην επιτροπή για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο Παπακωνσταντίνου

17:28 - 20 Σεπ 2011 | Πολιτική
Η πρόεδρος Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εφόσον, όπως είπε, κατατεθεί σχετικό γραπτό αίτημα από τα δύο πέμπτα των βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
Την σχετική πρόταση έκαναν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη και Κώστα Γείτονα που έκαναν λόγο για προσπάθεια πρόωρης εξεταστικής επιτροπής.

Την Τρίτη προσήλθε στην Επιτροπή ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου ενώ στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης θα προσέλθουν και τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το ΔΣ της Αρχής.

Το σχετικό αίτημα διατύπωσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτό από την πρόεδρο της Επιτροπής προκειμένου οι βουλευτές να διαμορφώσουν άποψη για τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ανεξάρτητης αρχής που οδήγησαν στην αποπομπή των μελών του ΔΣ, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με καταγγελίες κατά του προέδρου ότι ακολουθούσε τις οδηγίες της Eurostat.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.