ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Οι τράπεζες να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί

12:58 - 25 Οκτ 2011 | Πολιτική
Νέες δηλώσεις από τον πρωθυπουργό λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου διεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Για το μεγάλο κούρεμα που έρχεται προϊδέασε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον κ. Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, "θα πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα και σ' αυτό στοχεύουν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο στις Βρυξέλλες. Το συμπέρασμα και οι αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης θα πρέπει να έχουν σαν στόχο την ασφάλεια των πολιτών και βεβαίως την άρση της αβεβαιότητας με μία μόνιμη και βιώσιμη λύση για το χρέος".

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα αναφερόμενος στις τράπεζες ότι, 'θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι, κόμματα και φορείς". Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση που του ετέθη ως προς το αν πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Νωρίτερα   

"Η Σύνοδος της Τετάρτης θα γυρίσει σελίδα στην κρίση χρέους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Σημείωσε πως "δίνουμε μια δύσκολη και σκληρή μάχη για να ελαφρύνουμε το βάρος του χρέους από τον ελληνικό λαό και να επιμεριστούν αυτά τα βάρη και σε άλλους, ώστε να προχωρήσουμε στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας".

«Χρειάζεται νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης από όλες τις πλευρές, τα κόμματα και τους φορείς», συμπλήρωσε
Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 25 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.