ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέππας: Η κυβέρνηση ζητά ψήφο σωφροσύνης

21:10 - 02 Νοε 2011 | Πολιτική
Κάλεσμα στους βουλευτές να εμπιστευθούν την κυβέρνηση για να συνεχίσει την προσπάθειά της απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε, η κυβέρνηση ζητεί ψήφο σωφροσύνης, ψήφο δικαιοσύνης, ψήφο ευθύνης.
Κατά την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης του Πρωθυποργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η τελευταία απόφαση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες «αποτελεί μια δικαίωση για το μόχθο και την προσπάθεια του πρωθυπουργού». Είπε ακόμη ότι αποτελεί υποχρέωση η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ολοκλήρωσή της «θα έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ».
«Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, η νέα μεγάλη δυνατότητα που προσφέρεται στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και καθιστά διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος.
Στη συνέχεια ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να εκτραπεί η συζήτηση γύρω από την απόφαση» της 26ης Οκτωβρίου, εξηγώντας ότι τέθηκε από την αντιπολίτευση το θέμα εκχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας.
Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε παραδοξη την πολιτική αντίδραση των άλλων κομμάτων. Μεταξύ άλλων είπε, ότι η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίση, μπορεί να κάνει το έργο της «αγνοώντας τη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να παρέμβουν».
«Γιατί δεν καλούμε το λαό να μιλήσει ο ίδιος, να δώσου οι πολίτες να δώσουν την απάντηση χωρίς εξουσιοδοτήσεις», διερωτήθηκε.
«Δεν έχουμε το σύνδρομο της απόδρασης, συνεχίζουμε μέχρι τέλους», διεμήνυσε προς την ολομέλεια της Βουλής.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.