ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι

14:36 - 03 Νοε 2011 | Πολιτική
Παρελθόν αποτελεί ο κ. Γ. Παπανδρέου, λένε βουλευτές και υπουργοί. Νέα πρόταση 6 βουλευτών να αναλάβει ο κ. Λ. Παπαδήμος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας, θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από την επαναστατημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, η οποία δεν προτίθεται να τού δώσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά την αυριανή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αντιπολίτευση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος που διαφώνησε ανοιχτά με τον κ. Παπανδρέου μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής από τις Κάννες για την υπόδειξη του ερωτήματος στο δημοψήφισμα από τους κ.κ. Μέρκελ – Σαρκοζί, έχει αρχίσει ήδη τις επαφές σε πολιτικό επίπεδο με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον ίδιο!

Επίσης, προετοιμάζεται και το στρατόπεδο της τρόικας του ΠΑΣΟΚ, υπό την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργό Παιδείας, κ. Ι. Ραγούση υπουργό Υποδομών και κ. Α. Λοβέρδου υπουργό Υγείας, “ομάδα” στην οποία προσχώρησε εσχάτως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεξί χέρι του πρωθυπουργού! Την ίδια ώρα, προβληματίζει δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι η Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Παναδρέου να παραιτηθεί υποδεικνύοντας πρόσωπο που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει πρωθυπουργός με μεγάλη επιτυχία, να αναλάβει μεταβατικά τα ηνία της χώρας μέχρις ότου γίνουν εκλογές και εξασφαλιστεί η έκτη δόση. Από την άλλη, τον γύρο του κόσμου κάνουν δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Χαρακτηριστικά, το Reuters μετέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προτείνει κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον τέως αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμο, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε απορρίψει πρόταση του κ. Παπανδρέου να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο αρχηγός της κ. Αντ. Σαμαράς, απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Μετά την αφόρητη πίεση της Ευρώπης ο κ. Σαμαράς είπε το “ναι” σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Ταυτόχρονα, ζήτησε να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, διότι η πορεία της χώρας εντός του ευρώ είναι δεδομένη.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 03 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.