ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

13:08 - 05 Νοε 2011 | Πολιτική
"Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας", είπε ο πρωθυπουργός εξεχρόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.
"Σήμερα ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω και να συζητήσω μαζί του για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, στόχος της οποίας θα είναι η εφαρμογή των όσων απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας".

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου, ανοίγοντας το διάλογο, τόνισε στον κ. Παπούλια ότι "στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση", και συνέχισε: "η συνεργασία είναι απαραίτητη για να εγγυηθούμε στους εταίρους μας. Η έλλειψη συνεργασίας προβληματίζει και ανησυχεί τους Ευρωπαίους".

"Δεν είμαι κολλημένος σε καρέκλες", επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι είναι "ώρα μεγάλης ευθύνης και πως η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος". "Θα κάνω ο,τι μπορώ για τη δημιουργία συνεργασίας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Είμαι σίγουρος", απάντησε ο κ. Παπανδρέου.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 06 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.