ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί της αρχής συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας -Σήμερα ο νέος Πρωθυπουργός και η σύνθεση της

23:16 - 06 Νοε 2011 | Πολιτική
Επί της αρχής συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας -Σήμερα ο νέος Πρωθυπουργός και η σύνθεση της
(upd) Νέα συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά αύριο για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη μεταβατική κυβέρνηση. Μάλλον στις 19 Φεβρουαρίου οι εκλογές. Δεν έκαναν δηλώσεις οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων.
Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο


Περίπου μία ώρα διήρκεσε στο Προεδρικό Μέγαρο η κρίσιμη για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του Κάρολου Παπούλια. Η συνάντηση των τριών ανδρών άρχισε στις 20:33 και ολοκληρώθηκε στις 21:45.

Η σύσκεψη των τριών ανδρών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο Γ.Παπανδρέου έφθασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Ν.Ζιώγα, ενώ ο Αντ.Σαμαράς από τους Γ.Μιχελάκη και Κ.Αρβανιτόπουλο.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, τελικά, κατά τη συνάντηση των τριών ανδρών θα κρατηθούν πρακτικά.

Τα σενάρια για την κυβέρνηση συνεργασίας


Κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες το σενάριο που θέλει πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης τον κ.Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με άλλα σενάρια που έχουν ακουστεί από το πρωί, με τα ονόματα των κ.κ. Μολυβιάτη και Δήμα να ακούγονται έντονα για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης, ενώ τα ίδια σενάριο θέλουν τον κ.Παπαδήμο να τοποθετείται υπουργός Οικονομικών.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 07 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.