ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαφνικά εμπλοκή!

20:37 - 07 Νοε 2011 | Πολιτική
Ξαφνικά εμπλοκή!
Ακούγεται ευρέως για πρωθυπουργός και ο κ. Ν. Διαμαντούρος. Παζάρι με απρόβλεπτες εξελίξεις, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά.

 


Εμπλοκή παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και του προτεινόμενου πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμο. Ο κ. Παπαδήμος ζητεί από τα δύο μεγάλα κόμματα να τοποθετήσει και δικούς του συνεργάτες στο οικονομικό επιτελείο, ενώ θέτει και θέμα χρόνου. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του «R», ο κ. Παπαδήμος δεν επιθυμεί να είναι ένας πρωθυπουργός ‘γλάστρα», δεδομένου του εγνωσμένου κύρους του, από τη θητεία του στην προεδρία της Τράπεζας της Ελλάδος και στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ. Ο ίδιος, λέγεται ότι διαμήνυσε στους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ότι ότι το διάστημα μέχρι τις 19/2 είναι πολύ βραχύ, αφού εκτός από την ψήφιση της δανειακής σύμβασης ουδείς γνωρίζει τι άλλο μπορεί να προκύψει στην Ε.Ε. Από την άλλη, ζητεί και ο ίδιος να τοποθετηθούν και στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Διότι, όπως φέρεται να είπε, «ας έμενε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, αφού και η νέα κυβέρνηση θα είναι ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, νωρίτερα την Δευτέρα συνομίλησαν τηλεφωνικά οι κ.κ. Παναδρέου – Σαμαράς, ενώ δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται πολύ κποντά. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πάντως, έπεσε και το όνομα του κ. Ν… Διαμαντούρου που είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Διαμεσολαβητή.  

Ο κ. Σαμαράς πάντως, θέλει να αποφύγει την τοποθέτηση στελεχών της Ν. Δ. στη νέα κυβέρνηση, επιδιώκοντας έτσι να αποφύγει το πολιτικό κόστος ενόψει εκλογών και εφόσον οι άλλοι διεκδικητές της αντιπολίτευσης από την ευρεία παράταξη της Δεξιάς οκ. Γ. Καρατζαφέρης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μένουν εκτός κυβέρνησης. Και αυτή η νύχτα αναμένεται μακρά, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, ενώ η Ευρώπη καταρτίζει τα σχέδιά της για να πορευτεί χωρίς την Ελλάδα στο ευρώ…

Τελευταία τροποποίηση στις 20:49 - 07 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.