ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι παραιτήσεις των υπουργών στη διάθεση του κ. Γ. Παπανδρέου

15:30 - 08 Νοε 2011 | Πολιτική
Oι παραιτήσεις των υπουργών στη διάθεση του κ. Γ. Παπανδρέου
Ανοίγει ο δρόμος για τη κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Ενημέρωση από Βενιζέλο για Eurogroup

Τις παραιτήσεις των υπουργών του ζήτησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Πλέον, το λόγο έχει το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο κ. Κάρολος Παπούλια θα καλέσει τον νέο πρωθυπουργό να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν λίγο μετά την είσοδό του στην αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αποχώρησε, για να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Νίκο Αθανασάκη και τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού ξεκίνησε με καθυστέρηση πλέον της μιάμισης ώρας, λόγω των εν εξελίξει διεργασιών μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς για τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup.

Στο μεταξύ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επαφή του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου με τον ακαδημαϊκό και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στο πρόσωπό του και από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά, οι αντιρρήσεις του οποίου έχουν αρθεί και ως προς τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση. Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα...Περιμένουμε τις ανακοινώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται επίσης να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντική υπαναχώρηση μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου ικανοποιώντας έτσι δύο βασικούς όρους που είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως μεταδίδεται ο κ. Παν. Ρουμελιώτης έρχεται στην Αθήνα μεταφέροντας το γράμμα του ΔΝΤ με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την συμμετοχή του ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 08 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.