ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Δ.: Κόμμα μέσα στο κόμμα οι βουλευτές που δεν θέλουν τη συγκυβέρνηση

17:48 - 08 Νοε 2011 | Πολιτική
Φήμες ότι είκοσι βουλευτές της Ν.Δ. προτίθενται να καταψηφίσουν τη νέα κυβέρνηση. Έστρωσαν οι σχέσεις Σαμαρά με το ΕΛΚ.

Αντιπολίτευση μέσα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του προέδρου της κ. Α. Σαμαρά να συναινέσει στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, παρέχοντας και πολιτικά στελέχη της παράταξής του, αλλά και διεξαγωγή του χρόνου των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα, βουλευτές του κόμματος, όπως ο κ. Κ. Μαρκόπουλος εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο. δυσκολία κατά πολλούς να συμμετάσχει η ΝΔ με πολιτικά πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλλει η ηγετική ομάδα τη ύστατη στιγμή να μην εμφανιστεί ότι υποστηρίζει την οικονομική πολιτική που εκπορεύεται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο που έρχεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία της ΝΔ, επί της λεωφ. Συγγρού, έχουν «σπάσει» τα τηλεφώνα από μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες καταγράφεται ένταση με βουλευτές να θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» την μη συμμετοχή στελεχών και βουλευτών του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη κίνηση βουλευτών της ΝΔ που διαμορφώνουν αντιμνημονιακό μπλοκ για να συγκεντρωθούν υπογραφές σε κείμενο με αντιμημονιακή κατεύθυνση. Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του εκφράζει ο αναπληρωτής οικονομίας της Ν.Δ. κ. Ν. Μηταράκης ο οποίος επεστρεψε από τις Βρυξέλλες, όπου είχε επαφές με παράγοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο ίδιος κάνει λόγο για πολύ θετική αντιμετώπιση στο ΕΛΚ στο πλαίσιο της πολιτικής συνέλευσης. Την ίδια ώρα συζητείται στη νέα κυβέρνηση να συμμετέχουν και πολιτικά πρόσωπα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, με το όποιο κόστος για το κόμμα, στις επικείμενες εκλογές. Μάλιστα ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Αρβανιτόπουλου, Δένδια, Χατζιδάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.