ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρουλάκης: Η παραίτηση εγκαινιάζει το τέλος του δικομματισμού

18:57 - 08 Νοε 2011 | Πολιτική
Η παραίτηση του Γ. Παπανδρέου εγκαινιάζει μέσα από μια οδυνηρή μετάβαση, ένα νέο πολιτικό και πολιτειακό κύκλο, μια τριπλή ιδρυτική πράξη, αναφέρει σε άρθρο του στο οποίο σχολιάζει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα όπως εκτιμά, η παραίτηση του Πρωθυπουργού εγκαινιάζει την είσοδο στην εποχή των συμμαχικών προγραμματικών κυβερνήσεων και το τέλος του παλαιού δικομματισμού, τη νέα ίδρυση και ριζική ανασύνθεση του πολιτικού χώρου μεταξύ δεξιάς και κομμουνιστικής αριστεράς, και τέλος, τον πολιτειακό - συνταγματικό μετασχηματισμό του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.

"Ένα δημοψήφισμα τον έφερε στην κορυφή, ένα δημοψήφισμα προκάλεσε την πτώση του, αλλά ίσως είναι στο τέλος αυτή η ακούσια μαγική ζαριά που κερδίζει όταν τα έχεις χάσει όλα", αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

"Δεν έχω αυταπάτες. Οι μοιραίοι επαγγελματίες, πριν πηδήξουν στο επόμενο βαγόνι, θα κάνουν τα πάντα να τον φέρουν στα μέτρα τους, να σκηνοθετήσουν τη μετατροπή του από σεβαστό πρωταγωνιστή μιας ελληνικής τραγωδίας σε ήρωα παρωδίας. Να συρρικνώσουν δηλαδή το ιδρυτικό νόημα των στιγμών που ζούμε. Όμως ο κύβος ερρίφθη", καταλήγει ο βουλευτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.