ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακούγεται έντονα ο Φίλιππος Πετσάλνικος και προκαλεί νευρικό κλονισμό στις αγορές και το ΠΑΣΟΚ

17:56 - 09 Νοε 2011 | Πολιτική
Επήλθε συμφωνία στο όνομα Πετσάλνικου σύμφωνα με το Reuters. Μεγάλες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Έντονα ακούγεται τις τελευταίες ώρες το όνομα του Προέδρου της Βουλής στη θέση του πρωθυπουργού, ύστερα από την εμπλοκή με το πρόσωπο του τέως αντιπροέδρου της EKT, κ. Λ. Παπαδήμου. Ο κ. Φ. Πετσάλνικος, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού και βεβαίως κομματική επιλογή, εξέλιξη  που βγάζει από τη δύσκολη θέση της Νέα Δημοκρατία.

Η "υποψηφιότητα"  Πετσάλνικού προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις στο κόμμα.

Σύμφωνα με πηγές στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για ατυχή επιλογή, τη τιγμή που κορυφαία στελέχη του Κινήματος, αλλά και τη απελθούσης κυβέρνησης, όπως οι κ.κ. Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης φωτογράφιζαν το νέο πρωθυπουργό ως μία προσωπικότηταμε μεγάλη απήχηση στις αγορές και την Ευρώπη.
 
Το θέμα που ανακύπτει για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι η επιλογή Πετσάλνικου θα χρεωθεί ολοκληρωτικά στον ίδιο, θα τον βαρύνει πολιτικά και στο τέλος θα στρέψει τα πυρά όλων εναντίον του για την επερχόμενη – πιθανότατα – αποτυχία του εγχειρήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες ερμηνείες, ο κ. Παπανδρέου τορπίλισε επίτηδες από την αρχή την περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου και δεν πίστεψε ποτέ στο αξιόπιστο της λύσης Βενιζέλου. Έφτασε, λένε, την υπόθεση στο μη περαιτέρω, ώστε οποιαδήποτε λύση δοθεί στο σημερινό αδιέξοδο να μοιάζει καλύτερη από την παραμικρή παράταση της εκκρεμότητας.
 
Σημειωτέον, ότι το Χ.Α. έκλεισε με μεγάλες απώλειες που αγγίζουν το 1,6% για τον δείκτη και το 10% για τις τράπεζες.
Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 09 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.