ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σχόλια του ξένου Τύπου για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου

13:10 - 10 Νοε 2011 | Πολιτική
Η φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου κάτω από τον τον τίτλoυς για την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ έπειτα από πολυήμερο «πολιτικό δράμα» κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης δίπλα στις ειδήσεις που αφορούν την ιταλική κρίση χρέους.

Απέναντι στο δυσκολότερο έργο της καριέρας του, να κρατήσει την Ελλάδα από την κατάρρευση, βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, γράφει στο κεντρικό του δημοσίευμα το Spiegel Online. «Η Ελλάδα επιτέλους συμφωνεί σε μεταβατικό πρωθυπουργό» αναφέρει το ΒΒC, μεταδίδοντας το κάλεσμα του νέου πρωθυπουργού για ενότητα μπροστά σε κρίσιμη πορεία για την ελληνική οικονομία.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος, σεβαστός οικονομολόγος, επελέγη να ηγηθεί κυβέρνησης ενότητας που έχει δεσμευθεί να εγκρίνει άμεσα τους σκληρούς όρους του ευρωπαϊκού πακέτου βοήθειας» γράφουν στο κεντρικό τους πρωτοσέλιδο οι New York Times.

Πρώτη είδηση και στην Wall Street Journal η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Η εφημερίδα επισημαίνει πως έληξε το τριήμερο πολιτικό αδιέξοδο και ο νέος πρωθυπουργός  δεσμεύθηκε να συμβάλει προς την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ελλάδας.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press μετέδωσαν με «μπαράζ» έκτακτων τηλεγραφημάτων την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Λουκά Παπαδήμο, και τις πρώτες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού.

Διαρκής κάλυψη των πολιτικών εξελίξεων και από τον βρετανικό Guardian, o νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και στο πρωτοσέλιδο του Ιndependent.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα ηγηθεί της Ελλάδας έως τον Φεβρουάριο.

Repubblica και Corriere della Sera δεν είχαν άμεσα στο ηλεκτρονικό τους πρωτοσέλιδο την είδηση για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας δεδομένων των καταιγιστικών εξελίξεων στην Ιταλία, έχουν όμως φιλοξενήσει τις τελευταίες ημέρες πολλά ρεπορτάζ για τον Λουκά Παπαδήμο.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας» είναι ο τίτλος στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation, η οποία γράφει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος τη ΕΚΤ διαδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου, την ώρα που ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Μάριο Μόντο και τώρα πλέον η Γαλλία γεύεται την πίεση των αγορών.

Το σασπένς τελείωσε μετά από τέσσερις ημέρες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde με τη φωτογραφία του Λουκά Παπαδήμου στο πρωτοσέλιδό της, φιλοξενώντας και το πορτρέτο του νέου πρωθυπουργού υπό τον τίτλο «ένας οπαδός της αυστηρότητας στην κεφαλή της Ελλάδας».

«Το πέτυχαν με την τέταρτη» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφερόμενη στο πολυήμερο θρίλερ γύρω από τη συμφωνία στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας ως επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας.

Συνετός και λιτός στις δηλώσεις του ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, επισημαίνει η συντηρητική ABC, αναφέροντας ότι εδώ και καιρό ο Λουκάς Παπαδήμος υπογράμμιζε τις συνέπειες από τη μη εκπλήρωση των στόχων του ελληνικού προγράμματος.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 10 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.