ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: "Η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων"

10:33 - 25 Νοε 2011 | Πολιτική
Oι πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στην έδρα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο δύσκολο, αλλά καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων, ούτως ώστε να ολοκληρώσει το έργο της εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, πριν η χώρα εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

    Κεντρικός στόχος της νέας κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, ανέφερε ο Γ Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΕΕ.

    Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης, τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και γενικότερα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη άμεσης υιοθέτησης γενναίων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αρχής γενομένης από την έκδοση ευρωομολόγων. Τη συγκεκριμένη άποψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει παγίως (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) και, χθες, επανέφερε ορμητικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.