ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Οι χώρες να στοχεύσουν στην οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική συνοχή

14:56 - 02 Δεκ 2011 | Πολιτική
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, ήταν ομιλητής στο 20ο Ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Διατλαντική Ασφάλεια και Οικονομική Κρίση» το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.
Μιλώντας αναφορικά με τη σταθεροτητα και την ασφάλεα στην Ευρώπη, ο κ.Μηταράκης σημείωσε πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πολυμερής διπλωματία που ασκείται στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα επηρεαστεί άμεσα από την οικονομική κρίση. Αυτός όμως είναι ένας ακόμη λόγος που επιβάλλει την άμεση αντιμετώπιση της. Γιατί μια σταθερή και ισχυρή Ευρώπη, είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για ολόκληρο τον κόσμο».

Για τα θεμέλια της Διεθνούς Κοινότητας ανέφερε πως «Βασικό συστατικό της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν τα θεμέλια της διεθνούς κοινότητας. Μέσα απ' αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα έχει είχε ιδιαίτερη συμβολή στις συμμαχικές επιχειρήσεις και δράσεις».

Τέλος υποστήριξε πως «Οι στόχοι των χωρών της Ευρώπης πρέπει να εντάσσονται, να εναρμονίζονται στα πλαίσια αφενός της Οικονομικής αποτελεσματικότητας και αφετέρου της κοινωνικής συνοχής».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.