ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: «Σημαντικότατο να μείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου»

16:22 - 14 Δεκ 2011 | Πολιτική
«Η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου είναι εγγύηση για το μέλλον της χώρας» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Δεν άνοιξε τα χαρτιά του την επόμενη μέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ
Την επιθυμία του να μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Παπαδήμου ως «εγγυήτρια για το μέλλον της Ελλάδας» εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε πως «ότι η χώρα πρέπει να μείνει σταθερά προσανατολισμένη στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, ενώ αποτελεί στοίχημα για όλη την ΕΕ να βάλουν τις λύσεις πάνω από τα συμφέροντα των αγορών.»

Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ υπογράμμισε την ανάγκη « η Ελλάδα να γίνει μια χώρα που παράγει, εξαγωγικά και ανταγωνιστικά.» Ο ίδιος επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη δεν θα έρθει με μαγικό τρόπο, αλλά με εξωστρέφεια και μεταρρυθμίσεις.»

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των όσων έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως το ότι η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και εξασφάλισε δύο πακέτα στήριξης. Για το δημοψήφισμα επανέλαβε ότι πήρε αυτή την απόφαση, καθότι «δεν υπήρχε συναίνεση στη χώρα για την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών.»

Ο τέως πρωθυπουργός δεν έκανε κάποια αναφορά στο ποίες θα είναι οι κινήσεις του για τα εσωκομματικά ζητήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παρ' όλα αυτά , κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε πως «είμαι στην πολιτική για να βοηθήσω τη χώρα και όχι ευκαιριακά όπως κάποιοι πιστεύουν.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.