ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση 36 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις υπερτιμολογήσεις

15:24 - 15 Δεκ 2011 | Πολιτική
Ερώτηση για υπερτιμολογήσεις σε αγαθά από γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους κατέθεσαν σήμερα 36 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ
Επίκαιρη ερώτηση για υπερτιμολογήσεις σε αγαθά από γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης 36 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την κυρία Λούκα Κατσέλη.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησής τους οι 36 βουλευτές σημειώνουν ότι «πολλές επιχειρήσεις φέρεται να προβαίνουν σε στρατηγικές υπερτιμολόγησης των αγαθών που προσφέρουν στην αγορά, μέσω της διακίνησης των προϊόντων τους εντός των ομίλων τους, κατορθώνοντας έτσι να μειώνουν τη συνολική φορολογική τους επιβάρυνση και να αυξάνουν δυσανάλογα τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους».

«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην διασφαλίζεται η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και δημοσιονομικά αποδοτικού φορολογικού συστήματος και να καταστρατηγείται ο υγιής ανταγωνισμός και να διατηρούνται υψηλές τιμές σε συγκεκριμένες αγορές», συνεχίζουν οι βουλευτές και ζητούν ενημέρωση από τους κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την πορεία ελέγχου των σχετικών υποθέσεων, τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν.

Τέλος, οι 26 βουλευτές ζητούν να μάθουν αν υπάρχουν φάκελοι με υποθέσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις για φορολογικές παραβάσεις οι οποίοι έχουν διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.