ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θα καταστραφούν οι κοινωνικές υποδομές αν δεν υπάρξει ανάπτυξη» δηλώνει ο Λοβέρδος

17:12 - 15 Δεκ 2011 | Πολιτική
Την άποψη του πως «οι κοινωνικές υποδομές θα καταρρεύσουν σε περίπτωση που δεν έχουμε ανάπτυξη στη χώρα μέχρι το 2013» ανέφερε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Αν μέχρι το 2013 δε υπάρχει ανάπτυξη της Οικονομίας οι υπουργοί δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κοινωνικές υποδομές» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα. Ο υπουργός Υγείας είπε πως «θα έχουμε κατάρρευση των κοινωνικών δομών σε περίπτωση που η Οικονομία παραμείνει σ' αυτή την κατάσταση.»

Επιπροσθέτως ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από 1.1.2012 θα βρίσκεται σε πλήρη δράση ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «κόντρα» όπως ο ίδιος τόνισε «στις συντεχνίες ακόμα και μέσα στην βουλή που δεν τον θέλουν» ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αλλαγή ώστε δικαίωμα συνταγογράφησης να έχουν όλοι οι γιατροί.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπογραφεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε οι γιατροί του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έναρξη νέας σχέσης με 5000 ιατρούς. Η επιλογή θα γίνουν με κριτήρια που θα ανακοινωθούν το ερχόμενο διάστημα όμως σε αυτά θα υπολογιστεί και το νεαρό της ηλικίας. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στους πειθαρχικούς κανόνες που θα ισχύσουν για όσους θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «θα διακόπτεται η συνεργασία λόγω υπερσυνταγογράφησης ενώ όσοι έχουν συνταγολόγιο θα τους αφαιρείται όπως και το ΑΜΚΑ. Θα φεύγουν και όταν λήξει η πειθαρχική ποινή το ξανασυζητάμε».

Παράλληλα ο υπουργός άφησε αιχμές προς εκείνους που ζητούν την εξαίρεση συγκεκριμένων ταμείων από τον ΕΟΠΥΥ αναφέροντας ως παράδειγμα το ΝΑΤ στο οποίο όπως είπε «δεν εντάχθηκε και παρατηρείται υπερσυνταγογράφηση». Τέλος ο κ. Λοβέρδος εξήγησε σε έντονο ύφος ότι τις πρώτες ημέρες του 2012 «θα υπάρξει βίαιη προσαρμογή για περαιτέρω μείωση 1 δις ευρώ στα φάρμακα» και τόνισε ότι αν υπάρξουν «ορισμένοι που αντισταθούν τότε θα φάει μια «φλάτ» μείωση όλος ο φαρμακευτικός τομέας και τα φαρμακεία».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.