ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καψής: «Τα πρoβλήματα είναι μπροστά μας»

13:06 - 02 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση θα είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε ο Παντελής Καψής
Την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή, υπογράμμισε , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει γλιτώσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, επειδή έλαβε την έκτη δόση.

«Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε έναν πανικό ότι "Α! Πάμε στην δραχμή". Θέλει προσοχή, γιατί μπορούμε πράγματι να το αποφύγουμε, εάν κάνουμε πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά», σημείωσε.

Όπως είπε, «τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει ένας μικρός εφησυχασμός, ότι πήραμε την έκτη δόση, σχηματίστηκε μια κυβέρνηση συνεργασίας και λύθηκαν τα προβλήματα».

«Στην πραγματικότητα», πρόσθεσε, «ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας, ότι θα είναι μια πάρα, πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πάρουμε το δάνειο, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζεται να ληφθούν τα διαρθρωτικά-αναπτυξιακά μέτρα που θα βάλουνε μπροστά τις επενδύσεις».

Ο κ. Καψής ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει περιθώριο να μεταθέσει για αργότερα τα ζητήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί», και συμπλήρωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς προαποφασισμένες γραμμές από τα κόμματα.

Ειδικά για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχουν ως προτεραιότητα το κυβερνητικό έργο, αναφέροντας ωστόσο ότι ίσως το θέμα διαδοχής στο Κίνημα επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 02 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.