ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικουρικές και εκλογές στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ

13:27 - 04 Ιαν 2012 | Πολιτική
Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να δεσμευτεί ότι ως πρωθυπουργός θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων από το «μνημόνιο 1».
Νέο μήνυμα ότι για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου πέραν της 8ης Απριλίου αναμένεται να απευθύνει την Τετάρτη προς πάσα κατεύθυνση ο Αντ. Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

Το στίγμα των προθέσεων του προέδρου της ΝΔ για την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα έδωσαν οι κ. Γκιουλέκας και Μαρκόπουλος, δύο βουλευτές που ανήκουν στους τακτικούς συνομιλητές του. Και οι δύο υποβάθμισαν πλήρως τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τόνισαν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν «πάση θυσία πριν από το Πάσχα».

Σύμφωνα με το Έθνος, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ενδέχεται να σηματοδοτήσει την αλλαγή στάσης στο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, με τη ΝΔ να συναινεί στο μέτρο υπό όρους.

Ειδικότερα, πληροφορίες εμφανίζουν τη ΝΔ να προτείνει να ισχύσει πλαφόν κάτω από το οποίο δεν θα υπάρξει καμία μείωση (το όριο θα είναι περίπου στα 1.200 ευρώ ως άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης), ενώ παράλληλα θα πιέσει προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης της ενοποίησης ταμείων, κάτι που εκτιμάται πως θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση δαπανών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αλλαγή στάσης θα συνοδευθεί από ρητή δήλωση του Αντ. Σαμαρά ότι ως πρωθυπουργός θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων από το «μνημόνιο 1».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.