ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεπόνης και Μουζακίτης:«Δώσαμε διευκρινίσεις και τώρα περιμένουμε»

14:00 - 09 Ιαν 2012 | Πολιτική
Στον Αρειο Πάγο βρέθηκαν εκ νέου οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπου έδωσαν περαιτέρω στοιχεία για τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν, όπως είχαν καταγγείλει.
Την πόρτα του Αρείου Πάγου, πέρασαν το πρωί της Δευτέρας οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για όλα όσα αναφέρουν στα γραπτά υπομνήματα τους που κατέθεσαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Φώτη Μακρή.


Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή επί δύο ώρες και στη συνέχεια, παρουσία γραμματέως, έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά γραπτές εξηγήσεις.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ξεκαθάρισαν πάντως ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.

Στη νέα συνάντησή τους με τον κ. Μακρή, οι δύο εισαγγελείς θα διευκρινίσουν συγκεκριμένα εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους. Οι διευκρινίσεις που θα δώσουν θα είναι καθοριστικές, καθώς θα κριθεί η περαιτέρω τύχη της υπόθεσης.

Ειδικότερα, θα κριθεί εάν θα παραγγελθεί προκαταρκτική έρευνα, εάν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση ή εάν θα ελεγχθούν (ποινικά και πειθαρχικά) οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν κατήγγειλαν ή δεν αντέδρασαν άμεσα, όπως είχαν την υποχρέωση, σε αξιόποινες ενέργειες τρίτων προσώπων.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 09 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.