ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαντοπούλου: «Η πατρίδα είναι πάνω από το κόμμα»

13:51 - 11 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Αν θα υπάρξει ζήτημα εθνικών εκλογών, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα πρέπει να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα» τονίζει η Άννα Διαμαντοπούλου.
Παρέμβαση τόσο για τη λειτουργία της κυβέρνησης, όσο και για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύτηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, η Αννα Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσει κάθε προεκλογική αναφορά, τονίζοντας πως κανένα κόμμα δεν μπορεί λόγω των δικών του προβλημάτων ή αναζητήσεων, να προκαλεί ανασφάλεια, αναταραχή αλλά και αδράνεια στη λειτουργία της.

Tο διακύβευμα τους επόμενους λίγους μήνες, υπογραμμίζει, είναι η εξασφάλιση μιας δανειακής σύμβασης μαμούθ και η μείωση του χρέους σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή η δυνατότητα διάσωσης από την χρεοκοπία.

Για την επόμενη μέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει πως «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα έναν ουσιαστικό απολογισμό του τεράστιου έργου του, αλλά και των λαθών και των παραλείψεων του. Έναν επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και των δεσμεύσεων του, σε συνθήκες κρίσης κοινωνικής, διοικητικής και οικονομικής.

Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κυρίαρχοι εθνικοί στόχοι, τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αλλά και όλες οι επιμέρους παράμετροι. Λάθος εκτίμηση των πολιτικών δεδομένων και της εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ σε αυτά, ή λάθος ανάλυση των πραγματικών δεδομένων στο κόμμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευτελισμό διαδικασιών, προσώπων και εν τέλει να δώσει τη χαριστική βολή σ΄συτόν τον μεγάλο πολιτικό φορέα.

Με σεβασμό στο καταστατικό πρέπει να υπάρξει από το Εθνικό συμβούλιο πολιτική κατεύθυνση, αδιαμφισβήτητη διαδικασία και αναγεννητική προοπτική. Πρέπει να αναθερμανθούν οι οργανώσεις, που αποτελούν τον πυρήνα συγκρότησης του σώματος του Συνεδρίου, και απαραίτητο στοιχείο κάθε διαδικασίας.

Πρέπει να υπάρξουν ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για την προβολή θέσεων όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, χωρίς διακρίσεις. Η Ιπποκράτους είναι για όλους.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο προκύψουν εκλογές ξαφνικά - που σημαίνει δυσμενείς εξελίξεις για τη χώρα - πάμε στις εκλογές με νέο αρχηγό εκλεγμένο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφου είναι δεδομένη η σχετική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.