ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαλυράκης: «Αν ο Παπανδρέου δεν είχε πάρει τις αποφάσεις που πήρε, η χώρα θα ήταν χρεοκοπημένη»

16:49 - 11 Ιαν 2012 | Πολιτική
Υπερ της κυβέρνησης Παπανδρέου τάχθηκε ο Σήφης Βαλυράκης, ενώ άφησε «καρφιά» για τους δελφίνους, λέγοντας πως «η εσωκομματική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός»
Την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ο βουλευτής του κόμματος Σήφης Βαλυράκης, καθώς όπως είπε, το «το τοπίο είναι θολό» και δεν προβλέπεται να «ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βαλυράκης υπογράμμισε, απευθυνόμενος στα κορυφαία στελέχη του κινήματος, ότι «η εσωκομματική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός» και τάχθηκε υπέρ της τήρησης των καταστατικών διαδικασιών.

Ερωτηθείς αν φοβάται διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, επανέλαβε τη φράση του ιδρυτή του Κινήματος, σύμφωνα με την οποία «το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται». Αναφερόμενος στον πρόεδρο του κόμματος, Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι εξαρτάται από τον ίδιο τι θα κάνει, αλλά, όπως συμπλήρωσε «ο καθένας αξιολογείται σ' ένα ξεκάθαρο τοπίο».

Ο κ. Βαρυράκης τόνισε παράλληλα ότι προτεραιότητα για να σωθεί η χώρα είναι η στήριξη της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. «Υπάρχει ανάγκη για συμπαγές πολιτικό και κοινωνικό και εθνικό μέτωπο διαπραγμάτευσης απέναντι στην τρόικα», επισήμανε.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι θα πρέπει να υποτάξουν το προσωπικό τους συμφέρον για τη σωτηρία της χώρας και υπερασπίστηκε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου γιατί, όπως ανέφερε, «αν δεν έπαιρνε αποφάσεις κρίσιμες η χώρα τώρα θα ήταν χρεοκοπημένη». Παρότρυνε παράλληλα τον πρωθυπουργό, αν το κρίνει, να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, ενώ διαφώνησε με την επιβολή νέων οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων.

Κάλεσε τέλος τα κόμματα να συνδράμουν ουσιαστικά και να μην υπονομεύουν με τη στάση τους αυτές της προσπάθειες προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει την δεδηλωμένη στη Βουλή, οφείλει να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και κανένας δεν μπορεί να βάλει υπεράνω το πολιτικό κόστος».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.