ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπαδήμου με εφοπλιστές

17:21 - 11 Ιαν 2012 | Πολιτική
Το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα υποδεχθεί ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 17.00. Για αλλαγές στο χώρο της Ναυτιλίας κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έχει στις 17.00 ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τον αρμόδιο υφυπουργό Αδ. Γεωργιάδη να προαναγγέλλει αποφάσεις για τον κλάδο.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ήδη έχει υποβάλει σχετικά υπομνήματα στον υπουργό Επικρατείας για το θέμα της επανασύστασης του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με ενσωμάτωση του Λιμενικού Σώματος τη γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πειρατείας, αλλά και την ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για τη νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο υφυπουργός, στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα τεθούν θέματα θαλάσσιου τουρισμού, με πρώτο αυτό της κρουαζιέρας. Όλα αυτά, συμπλήρωσε, θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΝ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο τέλος επιβίβασης επιβατών στην κρουαζιέρα (3,9 ευρώ ανα άτομο) την κατάργηση του οποίου ζητούν πολλές εταιρείες, ο υφυπουργός δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται από την πολιτική ηγεσία που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, για το θέμα της αξιοποίησης και περαιτέρω μετοχοποίησης των λιμανιών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν γίνει δύο συσκέψεις με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και έχει ήδη ανατεθεί στη Μorgan Stanley η εκπόνηση μελέτης για τη βέλτιστη αξιοποίηση των λιμένων, μελέτη η οποία αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.