ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Η χώρα πρέπει να ψηφίσει μια σειρά μέτρων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

16:59 - 12 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Το πολυνομοσχέδιο θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις της χώρας για το νέο πρόγραμμα», δήλωσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ως «εθνικές επιλογές αδήριτης ανάγκης» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, κατά την διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης στην έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός εξήγησε ότι «η χώρα πρέπει να ψηφίσει μια σειρά μέτρων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις» και τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό «θωρακίζουμε την πατρίδα σπάζοντας αρνητικά στερεότυπα και στέλνουμε το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει στόχος και θα ανοίξει προοπτική ελπίδας».

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος είπε στα μέλη της επιτροπής ότι το υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έκρινε το πολυνομοσχέδιο ως «κατεπείγον», που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ψηφιστεί εντός τριών ημερών και αυτό γιατί θα «διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις της χώρας για το νέο πρόγραμμα».

Συμπλήρωσε ότι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό «τροποποίησα την διαδικασία προκειμένου οι διατάξεις να ψηφιστούν με την διαδικασία του επείγοντος και να μπορέσουν έτσι όλα τα κόμματα να εκφραστούν» σημείωσε όμως ότι «δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για κοινοβουλευτική συζήτηση. Το αργότερο εως την ερχόμενη Πέμπτη και μέσα σε τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο».

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ, δια του εισηγητή της, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο επιφυλάχθηκε όμως για την στάση που θα τηρήσει επί ορισμένων άρθρων.

Επίσης, και ο κ. Κώστας Κιλτίδης εκ μέρους του ΛΑΟΣ είπε ότι το κόμμα θα ψηφίσει ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν. Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «τρομοκρατικό, απαράδεκτο και βάρβαρο που περιλαμβάνει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις», ενώ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για νομοσχέδιο χωρίς συνάφεια και χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις ενστάσεις της ΝΔ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.