ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδήμος: Καλύτερα ανοιχτές επιχειρήσεις με μικρότερους μισθούς, παρά λουκέτα και ανεργία

13:50 - 13 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Προτιμώ να έχουμε επιχειρήσεις ανοιχτές, έστω και με λιγότερες απολαβές για τους εργαζόμενους» τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος. «Βολές» από Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για την μείωση του βασικού μισθού και την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα άφησε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν προηλειμμένες αποφάσεις», συνέχισε ωστόσο λέγοντας ότι : «οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν με βάση αποτελέσματα διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων και την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας».

«Είναι προτιμότερο να έχουμε ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότερους ανέργους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας σημειώνοντας ότι : «Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό, ούτε 13ο , ούτε 14ο μισθό. Πρέπει να νοιαστούμε και για
αυτούς».

Σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση προσφυγή στις κάλπες για να αποφασίσει ο λαός. «Αν είναι να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν δεν χρειαζόμαστε βοήθεια ξένων μπορούμε και μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το απευκταίο, δηλαδή την πιθανότητα χρεοκοπίας, το φέρνετε πιο κοντά εσείς με τις πολιτικές σας. Πηγαίνουμε με 180 στο γκρεμό χωρίς φρένα. Το θέμα είναι αν θα χρεοκοπήσουμε εντός ή εκτός ευρώ;».


Καψής: Δεν έχει αποφασιστεί κατάθεση νομοθετικής διάταξης για το PSI

Την ίδια στιγμή, η «Ελλάδα δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν θα καταθέσει νομοθετική διάταξη, με την οποία θα υποχρεώνει τους δανειστές της χώρας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI)», ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Πρόσθεσε πάντως ότι, αν ληφθεί μία τέτοια απόφαση, δεν θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Δεν υπάρχει απόφαση για το αν και πότε θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη που θα υποχρεώνει τους πιστωτές να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων», δήλωσε ο κ. Καψής στο Reuters.

Δημοσίευμα εφημερίδας ανέφερε σήμερα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή σχετική διάταξη έως την Δευτέρα. 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:25 - 13 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.