ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: «Σωστή και έντιμη η στάση Παπανδρέου»

14:35 - 16 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πρέπει να ξαναβρεί την ψυχή του» δήλωσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μία ημέρα μετά την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη ηγεσίας το Μάρτιο, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου «σωστή, δίκαιη και έντιμη». Σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απαντήσει ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου για το ζήτημα. Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει στην υποψηφιότητά του, με σύνθημα: «Να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Σχολιάζοντας τα όσα διεξήχθησαν στο διήμερο Εθνικό Συμβούλιο, ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, δεν ήταν εκεί χθες, γιατί δεν υπήρξε στοιχειώδης αυτοκριτική» και σημείωσε ότι «έπρεπε να υπάρξει κατάθεση ψυχής και πνεύματος για το τι έχει συμβεί, ποια τα λάθη και που χρειάζονται διαφορετικές απαντήσεις».

Επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναζητήσει με ποιο τρόπο θα ξαναβρεί την ψυχή του» και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να πάμε στον κόσμο να συζητήσουμε».

Ανέφερε, δε, ότι το δικό του σύνθημα είναι: «Πρέπει να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή. Να επικρατήσει η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη. Και μετά να φτιάξουμε την οικονομία, έτσι ώστε να στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση».

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται μετά την κριτική που άσκησε στις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Μ.Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε: «Κάθε φορά που διαφωνεί ένας υπουργός θα παραιτείται; Εγώ έχω πει τις απόψεις μου και προφορικά και γραπτώς. Αλλά το βασικό που ξεχνούν αυτοί που τα λενε αυτά είναι ότι πριν από δύο μήνες η κυβέρνησή μας κατέρρευσε».

Χαρακτήρισε «απόλυτα σωστή, δίκαιη και έντιμη την πρόταση του Γ.Παπανδρέου» για εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο και παρατήρησε ότι «θα γίνουν όλα σωστά και θα γίνουν όλα πριν από την προεκλογική [για τις εθνικές εκλογές] περίοδο».

Κληθείς να σχολιάσει τις προθέσεις του Γ.Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι εάν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι δικαίωμά του, ωστόσο πρόσθεσε: «Υπάρχει, πάντως, μια δήλωση του ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου και μένω σε αυτήν».

Σε εκείνη τη συνεδρίαση του Πολτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε για πρωθυπουργός. Ωστόσο, με δηλώσεις τους τόσο ο Φ.Πετσάλνικός, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Π.Μπεγλίτης έχουν αφήσει το ενδεχόμενο ανοιχτό.

Ερωτηθείς σχετικά, κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε στη δική του υποψηφιότητα, ενώ στο ερώτημα εάν έχει τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά του, σημείωσε πως «δεν είναι αυτό το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν έχει βρει κοινή γραμμή πλεύσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο υπουργός Ανάπτυξης περιορίστηκε να δηλώσει ότι μιλά με όλους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.