ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανοίγουν» 136 επαγγέλματα

12:06 - 17 Ιαν 2012 | Πολιτική
Με χθεσινή έκτακτη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσεται την Πέμπτη στη Βουλή
Λίγες ώρες πριν την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση με τροπολογία έσπευσε να άρει τους περιορισμούς που διατηρούσαν «ημίκλειστα» 136 επαγγέλματα.

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων περιορίζει τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα, απαγορεύει τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο, επιβάλλει ή απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή, υποχρεώνει τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, τo πλήρες άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη και προβλέπει ότι: «Διατάξεις νόμων, κανονιστικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αντιβαίνουν στα προβλεπόμενα στα άρθρα 2 και 3 του ν. 3919/2011 καταργούνται».

Στα επαγγέλματα που απελευθερώνονται πλήρως περιλαμβάνονται δημοφιλή επαγγέλματα όπως του αρτοποιού, διερμηνέα, ασφαλιστή, οπτικού, ξεναγού, μεσίτη, εφημεριδοπώλη και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 17 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.