ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Κρίσιμη στιγμή της τελικής μάχης»

15:26 - 19 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Σας παρακαλώ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» είπε ο Βενιζέλος στη Βουλή
Κάλεσμα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου απηύθυνε από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «πρόβα» την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται εντός της ημέρας και περιλαμβάνει μία σειρά διαφορετικών ρυθμίσεων που αφορούν από το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, φορολογικές ρυθμίσεις ακόμα και ρυθμίσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Τώρα πρέπει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις και το πολυνομοσχέδιο είναι πρόβα για πολύ κρισιμότερες διατάξεις που θα έρθουν τις επόμενες μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε λέγοντας ότι: «Στο όνομα της πατρίδας πρέπει μαζί με σοβαρότητα και συναίνεση και με ορισμένες σιωπές να σηκώσουμε αυτό το βάρος και να καταλήξουμε και να ανακοινώσουμε στους Έλληνες ότι κλείσαμε αυτόν τον κύκλο και η χώρα αποκτά τη βεβαιότητα και την ασφάλεια».

«Ειλικρινά σας παρακαλώ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αποτελεί ζήτημα κύρους οι διατάξεις που εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο να ψηφίζονται από την μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην οποία συνυπάρχουμε και η οποία θα δούμε αν μπορεί να αποκτήσει κουλτούρα συνεργασίας και συνευθύνης», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος την φορτισμένη ομιλία του.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι ημέρες που ακολουθούν μέχρι την Δευτέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και πολλές αποφάσεις πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τότε, ενώ μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα πρέπει να έχει κλείσει και η νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης έκανε λόγο για «κρίσιμη στιγμή της τελικής μάχης» μετά την επανέναρξη των συνομιλιών, λέγοντας ότι «το νέο πρόγραμμα θα συνιστά το πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου τουλάχιστον μέχρι το 2015».

«Η διαπραγμάτευση γίνεται στο όνομα της χώρας και όλων των πολιτικών δυνάμεων», είπε ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ σημείωσε με νόημα ότι όποιος επαναλαμβάνει το επιχείρημα ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τώρα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές θα αρχίσει μια επαναδιαπραγμάτευση, «δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, την εθνική και οικονομική και δεν είναι ακριβής σε αυτό που λέει».

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποστείλει προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς επιστολές με τις οποίες τους καλεί να στείλουν αντιπροσωπείες την άλλη Τετάρτη προκειμένου να ξεκινήσουν εντατικές συνομιλίες σχετικά με το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.