ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τρίτη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ

16:47 - 19 Ιαν 2012 | Πολιτική
Παίρνει παράταση για τις αρχές της επόμενης εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο, που ήταν προγραμματισμένο να ψηφιστεί σήμερα
Λεπτές είναι οι ισορροπίες στη Βουλή λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει πληθώρα διατάξεων, από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μέχρι την ρύθμιση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενώ τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, μία σειρά διατάξεων του πολυνομοσχεδίου όπως είναι οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων και των φορτηγών συνεχίζουν να αποτελούν σημείο τριβής.

Από την ΝΔ, τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν τις τελικές αλλαγές στις οποίες θα καταλήξει το Υπουργείο Οικονομικών και δεν ξεκαθαρίζουν τι θα πράξουν τελικά στα επί μέρους άρθρα. Πέρα όμως από την κεντρική γραμμή του κόμματος που παραμένει ασαφής, δεν λείπουν και οι μεμονωμένες φωνές βουλευτών οι οποίοι έχουν ρητά εκφράσει την διαφωνία τους με επιμέρους ρυθμίσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση ο βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος τομεάρχης για θέματα μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος δήλωσε ήδη σε δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα φορτηγά.

Τα ίδια προβλήματα όμως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, με την κυρία Χρύσα Αράπογλου να έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει διάταξη του πολυνομοσχεδίου σχετική με τους δικηγόρους. Σκεπτικισμό εκφράζουν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι ναι μεν φαίνεται ότι θα υπερψηφίσουν αλλά διατυπώνοντας μία σειρά ενστάσείς και επιφυλάξεις.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο κοινοβούλιο είναι το γεγονός ότι η ονομαστική ψηφοφορία για κρίσιμα άρθρα την οποία είχε ζητήσει το ΚΚΕ, ενώ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης μεταφέρεται τελικά για την Τρίτη το βράδυ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.