ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεσημέρι της Παρασκευής η νέα συνάντηση Παπαδήμου, Βενιζέλου και Νταλάρα

22:12 - 19 Ιαν 2012 | Πολιτική
Το μεσημέρι της Παρασκευής η νέα συνάντηση Παπαδήμου, Βενιζέλου και Νταλάρα
Παπαδήμος: Οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης
Για το μεσημέρι της Παρασκευής ανανέωσαν την συνάντησή τους για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος και ο επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος, με τη σκυτάλη να έχουν πάρει ο επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς διήρκησε περίπου δυόμισυ ώρες, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις για το PSI  και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι "είχαμε μια καλή κουβέντα, συζητήσαμε πολλά και είχαμε ένα ωραίο κλίμα".

Ο ίδιος παρέπεμψε σε ανακοίνωση του πρωθυπουργού, η οποία προφανώς θα δημοσιοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με Νταλάρα - Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς αποχώρησαν από το Μέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Ο κ. Παπαδήμος αντάλλαξε απόψεις για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που είχε με τον εκπρόσωπο των τραπεζών καθώς όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στη συμφωνία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους
Τελευταία τροποποίηση στις 01:03 - 20 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.