ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρατζαφέρης:«Ζήτησα ανασχηματισμό»

14:31 - 20 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Η συνάντηση των πολτικών αρχηγών είχε μεγάλη επιτυχία» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Συνεδρίασε το μεσημέρι υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

Στην εισήγησή του, ο κ. Καρατζαφέρης ενημέρωσε τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος για τα όσα διαμείφθηκαν χθες στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Ήτανε χθες μία εξαιρετική συνάντηση! Πήγα, γνωρίζοντας ότι, προκειμένου να επιτύχει, είχα αποφασίσει να αποσύρω το κόμμα από την κυβέρνηση. Όμως, έγινε! Εστέφθη με πλήρη επιτυχία! Έγινε ένας επιτυχημένος διάλογος! Εμείς είχαμε θέσει κόκκινες γραμμές, πάνω σε ένα πλαίσιο αρχών, με επιστολή που είχα στείλει την προηγούμενη ημέρα στον Πρωθυπουργό. Υπήρξε μία ταύτιση απόψεων με το κ. Σαμαρά για το 13ο και 14ο μισθό», επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ζήτησα να υπάρξει απαραιτήτως ανασχηματισμός, διότι αυτό το σχήμα θυμίζει ένα ΠΑΣΟΚ που έχει αποτύχει με ολίγον από ΝΔ και ολίγον από ΛΑΟΣ!Ο κ. Παπανδρέου δεν είχε πρόβλημα με αυτήν την άποψη και είπε, μάλιστα, ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να αντικαταστήσει όποιον Υπουργό θέλει για να γίνει ανασχηματισμός, που είναι μία από τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει τον προηγούμενο μήνα».

Για το θέμα της διεξαγωγής των εκλογών τόνισε ότι: «Έγινε κουβέντα για την ημερομηνία των εκλογών: Ο κ. Σαμαράς επέμενε ότι πρέπει να γίνουν στην ημερομηνία που έχει βγει προς τα έξω, διαφορετικά θα είμαστε αναξιόπιστοι. Ισχυρίστηκα ότι αν οι εκλογές προκηρυχτούν την ημέρα που θα ψηφίσουμε τα μέτρα, οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα τα ψηφίσουν, οπότε θα ευτελιστεί το πολιτικό σύστημα. Έμεινε μετέωρο, με την άρνηση του κ. Σαμαρά..

Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε εναντίον της κατάργησης της γενικών γραμματειών Αιγαίου και Μακεδονίας - Θράκης, όπως και κατά της κατάργησης του ΙΓΜΕ "ενόψει των ερευνών για πετρέλαια", όπως είπε. Ζήτησε επίσης να συσταθεί τριμελής διακομματική επιτροπή για επεξεργαστεί και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ, ενώ τόνισε ότι "η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα ανακηρύξει την ΑΟΖ".

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι είχε πλήρη επιτυχία, καθώς δεν υπήρχε καχυποψία εκατέρωθεν, και σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων σε ποσοστό 80%, ενώ είπε επίσης ότι τον κύριο όγκο της ατζέντας τον καθόρισε ο ΛΑΟΣ με την επιστολή που έστειλε ο ίδιος πρόσφατα στον πρωθυπουργό.

Αναφέρθηκε επίσης την πρόταση που έκανε χθες στη σύσκεψη, για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με αυτήν, ο εργοδότης ενσωματώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στο μισθό, και ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνει τα ένσημά του στην τράπεζα, και να παίρνει την σχετική βεβαίωση. Εάν δεν έχει αυτή τη βεβαίωση, τότε δεν θα μπορεί να πληρώνεται, και εάν παρά ταύτα ο εργοδότης τον πληρώσει, θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τους αρχηγούς, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε "μαγική πρόταση".

Τέλος ανέφερε ότι πρότεινε να επιτρέπεται η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, αφού ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.