ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές στις 8 Απριλίου ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

20:22 - 24 Ιαν 2012 | Πολιτική
Εκλογές στις 8 Απριλίου, ζητά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκτιμά πως μέχρι τότε θα έχει κλείσει η διαδικασία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και θα έχει υπογραφεί και η νέα δανειακή συμφωνία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, τόνισε πως "δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο" και επανέλαβε την πάγια θέση του πως η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα την βγάλει από την κρίση χρέους.

Χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο ως το "λάθος φάρμακο για την κρίση", ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης.

"Δεν πρόκειται πια για κυκλική ύφεση", τόνισε. "Πρόκειται για μία μακρά κρίση, η οποία είναι άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα βυθιστούμε ακόμα πιο βαθιά, δεν θα βγούμε έξω", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε τη θέση του πως οι μεγάλες περικοπές μισθών και η φορολογία επιτείνουν την ύφεση κάνουν πιο δύσκολο να πέσει το έλλειμμα κάτω από το 10% του ΑΕΠ.

"Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυνατό φάρμακο, αλλά αυτό που χορηγήθηκε ήταν λάθος, καθώς δεν άφησε περιθώρια για ανάκαμψη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να μειώσουμε τους φόρους και να προβούμε σε δομικές αλλαγές για να επιταχυνθούν η μείωση του ελλείμματος και η ανάκαμψη", είπε συμπληρώνοντας πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για την επίτευξη νέας δανειακής συμφωνίας.

Ο κ. Σαμαράς δεν εμφανίστηκε αντίθετος σε έναν πιθανό ανασχηματισμό, καθώς, όπως είπε, αυτό είναι θέμα του κ. Παπαδήμου, ξεκαθάρισε όμως πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να αφορούν μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση για τα οποία ζήτησε ουσιαστικά την αντικατάστασή τους καθώς δεν μπορεί να είναι, όπως είπε, και υπουργοί και να ασχολούνται και με το πως θα διεκδικήσουν την αρχηγία στο κόμμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.