ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγνοια του νόμου καταλογίζει στους επικριτές του ο Παπαϊωάννου

12:26 - 26 Ιαν 2012 | Πολιτική
Επιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης πως πρέπει να αντικατασταθούν οι Πεπόνης και Μουζακίτης
Αγνοια νόμου καταλογίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε όσους τον επικρίνουν για την κίνησή του να θέσει ερώτημα για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Όπως είπε ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να πράξει το αυτονόητο καθήκον και χρέος του.

«Ήμουν ήδη στη διαδικασία σύνταξης των ερωτημάτων όταν ο κ. Πεπόνης επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και του ενεχείρησε το φάκελο με τα θέματα της ΕΛΣΤΑΤ», υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί παρέμβασής του στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ όπως επεσήμανε, για το μόνο που μπορεί να ελεγχθεί, είναι γιατί καθυστέρησε και δεν έστειλε από την πρώτη στιγμή το ερώτημα για την αντικατάσταση τους.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι αν έχει αρμοδιότητα ο υπουργός, αλλά πώς την ασκεί. Επιπλέον, σημείωσε ότι όταν πριν τρία χρόνια, σε παρεμφερή περίπτωση με τους δύο εισαγγελείς Ελένη Σωτηροπούλου και Ηλία Κολιούση, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηδάκης έκανε δεκτό το αίτημα, ζητώντας τους να συνεχίσουν μέχρι τέλους τη δουλειά τους.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 26 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.