ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν

14:00 - 26 Ιαν 2012 | Πολιτική
Σειρά επαφών με πολιτικούς και επιχειρηματίες έχει ο Αντώνης Σαμαράς στη Ρωσία, προσπαθώντας να αναθερμάνει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών
Σε αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων κάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη επίσημη υποδοχή του στο Κρεμλίνο κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Την Τετάρτη, ο Αντ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον Σερκέι ιβάνοφ, επικεφαλής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας, και την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Μαβιένκα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί σήμερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση είναι εκτός πρωτοκόλλου και δείχνει την σημασία που αποδίδει η ρωσική ηγεσία στην επίσκεψη με προοπτική να ξεπαγώσουν οι σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματός του Ενωμένη Ρωσία που ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τη ΝΔ.

Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Γερουσίας κα Valentina Matviyenko και με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Ivanov. Ο κ. Ιβανόφ είναι συνεργάτης του κ. Πούτιν και από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της υψηλής ρωσικής γραφειοκρατίας.

Μετά τις συναντήσεις του ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας. Πρωτοβουλίες για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή-αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών».

Για τις συναντήσεις που είχε ανέφερε ότι «συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία απ' όλους για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών. Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν, για να θέσουμε εκ νέου – σε στέρεες βάσεις- τις σχέσεις των δύο χωρών.
Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.