ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαντοπούλου: «Η Ευρώπη σήμερα βιώνει πόλεμο»

14:35 - 26 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Η Ευρώπη βιώνει μια θεσμιή κρίση που αγγίζει τα όρια του ευτελισμού» αναφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου σε επιστολή προς τον Ρομάνο Πρόντι
«Η Ευρώπη οφείλει να ανασυνταχθεί και να βγει από το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σ' όλες της χώρες της» αναφέρει μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, σε επιστολή της προς τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, τονίζει πως «Σήμερα η Ευρώπη διέρχεται μια κρίση θεσμών στα όρια του ευτελισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχει. Το δικαίωμα πρωτοβουλίας της δεν ασκείται. Η ισορροπία χωρών στο επίπεδο της διοίκησης έχει δημιουργήσει μια παραλυτική γραφειοκρατία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδόν δεν ακούγεται. Το Συμβούλιο Κορυφής έχει συρρικνωθεί στην αρχή της πλέον οικονομικά ισχυρής χώρας, της Γερμανίας.»

Η κ. Διαμαντοπούλου συνεχίζει λέγοντας ότι «πόλεμος είναι να χάνει μια χώρα το 20% του ΑΕΠ σε 18 μήνες. Πόλεμος είναι να αρχίζουν συσσίτια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πόλεμος είναι να φεύγουν εκατομμύρια νέοι, κατά κανόνα τα πιο λαμπρά μυαλά, από τις χώρες τους.»

Η υπουργός Παιδείας καλεί τον κ. Πρόντι να αναλάβει ενέργειες που θα οδηγήσουν σε ανασύνταξη της Ευρώπης, προσθέτοντας μια σειρά μέτρων που θα οδηγήσουν σ' αυτή την αναδιάρθρωση:

*Το Συμβουλίου Κορυφής πρέπει να λειτουργήσει όπως είναι ο στόχος του, δηλαδή να υπηρετήσει το ευρωπαϊκό συμφέρον λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα.

*Στους μηχανισμούς στήριξης EFSF και EFM πρέπει να χορηγηθούν αυξημένα κεφάλαια τώρα, ώστε να ενεργήσουν προληπτικά αντί του να θεραπεύουν μετά τα γεγονότα

*Η έκδοση ευρωομολόγων και ο φόρος επί των συναλλαγών θα έδινε την εικόνα μιας Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, που θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί το συνολικό της συμφέρον
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.