ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή κριτική Οικονόμου στον Σημίτη

22:47 - 26 Ιαν 2012 | Πολιτική
«Στο Μνημόνιο υπήρχαν λάθη - και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν σήμερα, να το έλεγαν τότε. Τώρα εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα» ανέφερε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και για τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, σχετικά με την κριτική που άσκησε στο Μνημόνιο.
Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Μπούρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «δεν υπάρχει Έλληνας που να μιλάει υπέρ του Μνημονίου», ο κος Οικονόμου κατηγόρησε την ΝΔ, ότι υιοθετούσε πολιτική αντίστοιχη της στάσης πληρωμών καταψηφίζοντας το Μνημόνιο - «να μην έχουμε λεφτά να κάνουμε εισαγωγές πετρελαίου θέρμανσης να ζεσταθούμε το χειμώνα, να μην λειτουργούν δημόσια νοσοκομεία και δημόσια σχολεία».

Αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό, ο κος Οικονόμου ανέφερε πως «έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε «αυτό». Ας το έλεγε τότε! Βεβαίως, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία..» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.