ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετσάλνικος στο Βερολίνο: «Μην τιμωρείτε τους Έλληνες»

15:49 - 06 Φεβ 2012 | Πολιτική
«Είναι ψέματα πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες» δήλωσε από το Βερολίνο ο Πρόεδρος της Βουλής
Την συμπαράσταση των Γερμανών ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, εξήγησε ότι οι Έλληνες έχουν ήδη «κάνει τεράστιες θυσίες», πως «δεν χρειάζεται τιμωρία», αλλά απαιτείται «σεβασμός της αξιοπρέπειας μιας χώρας και ενός λαού».

Ειδικότερα, η τοποθέτηση του κ. Πετσάλνικου έγινε στην εκδήλωση «Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό» στο Βερολίνο η οποία συνδιοργανώθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας κ. Norbert Lammert.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα μέσα σε δύο χρόνια (2010-2011) μείωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά 6,5% του ΑΕΠ, κάνοντας τεράστιες περικοπές και τόνισε πως είναι «απόλυτα ψευδείς» οι απόψεις που διατυπώνονται στη Γερμανία ότι «οι Έλληνες δεν εργάζονται σκληρά ή ότι είναι τεμπέληδες», επισημαίνοντας στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες εργάζονται 2.109 ώρες ετησίως, όταν οι Γερμανοί εργάζονται 1.419 ώρες, οι Γάλλοι 1.554 ώρες, οι Ιταλοί 1.778 ώρες, οι Ισπανοί 1.663 ώρες και οι Πορτογάλοι 1.714 ώρες ετησίως.

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε την πρόταση επιβολής επιτρόπου στην Ελλάδα «ατυχέστατη ιδέα» που προσβάλει την δημοκρατική λειτουργία της.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.