ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο η συνάντηση Παπαδήμου με τους αρχηγούς

16:53 - 06 Φεβ 2012 | Πολιτική
Και το σήριαλ συνεχίζεται... Αύριο, Τρίτη θα γίνει η συνάντηση τους πρωθυπουργού με τους 3 πολιτικούς αρχηγούς.
Υπό την ασφυκτική πίεση των συντονισμένων τελεσιγράφων τόσο από την Κομισιόν όσο και από Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Παρίσι, να κλείσουν σήμερα οι τελικές συμφωνίες της Ελλάδας για εργασιακά, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και PSI, προκειμένου να υπάρξει το νέο δανειακό πακέτο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν νέα συνάντηση με την τρόικα.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό θα γίνει την Τρίτη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως νωρίτερα την Δευτέρα.

Στη συνάντηση με την τρόικα θα δοθεί μάχη για το ποσοστό μείωσης του κατώτερου μισθού αλλά και τη διάσωση κατά το ήμισυ της μετενέργειας των συμβάσεων (να ισχύει δηλαδή η επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αν δεν έχει υπογραφεί νέα για το βασικό μισθό και για τα βασικά επιδόματα).

Μετά τη συνάντηση με την τρόικα -η ώρα του ραντεβού δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή- ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη δεύτερη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους, τους Γ.Παπανδρέου, Αντ.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν λάβει από το πρωί το προσχέδιο της συμφωνίας και έχουν συγκαλέσει συσκέψεις με τα επιτελεία τους, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις τελικές τους θέσεις στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, υπάρχει και το ενδεχόμενο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ενημέρωση για το περιεχόμενο του νέου μνημονίου ζητούν μετ' επιτάσεως και οι βουλευτές των κομμάτων. Συκγεκριμένα, στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές ζητούν σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πιθανότητα που δεν απέκλεισε ο κ. Παπανδρέου, αν και όχι για σήμερα ή αύριο.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 06 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.