ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

15:23 - 09 Φεβ 2012 | Πολιτική
Για την υπόθεση του ελλείματος το 2009
Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως και σε βάθος χρόνου η υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Στην πρόταση, την οποία υπογράφουν 111 «πράσινοι» βουλευτές, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι είναι επιβεβλημένο η υπόθεση να διερευνηθεί προς δύο κατευθύνσεις:

- Ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα, ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009.

- Ποιες διαρθρωτικές αδυναμίες, που υφίστανται διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα να αμφισβητείται διαρκώς, ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων.

Παράλληλα, οι βουλευτές επικρίνουν όσους επικαλούνται «επιχειρήματα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009», υποστηρίζοντας πως «είναι γεγονός ότι το έλλειμμα αυτό έχει αποτελέσει έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την κρίση δανεισμού, αλλά και κυρίως για την κρίση εμπιστοσύνης των αγορών και των διεθνών μας εταίρων».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι «αυτή η συζήτηση εκθέτει τους θεσμούς της πολιτείας στον πολίτη [...] αυξάνει την ανασφάλεια και εκθέτει διαρκώς τη χώρα σε διεθνές επίπεδο».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.