ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ψηφίζει ο Καρατζαφέρης τη δανειακή σύμβαση, αλλά στηρίζει Παπαδήμο

15:22 - 10 Φεβ 2012 | Πολιτική
Για τους βουλευτές του κόμματός του που μετέχουν στην κυβέρνηση, είπε ότι είναι θέμα του Παπαδήμου αν θα τους κρατήσει.
Στη συνέντεξη Τύπου που παραχωρεί αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τόνισε, αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, πως «εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτά τα μέτρα. Είμαι κάθετα αντίθετος σ' αυτό το ενδεχόμενο». Πρόσθεσε ότι «εγω θα στηρίζω τον Λουκά Παπαδήμο, γιατί πιστεύω σ' αυτόν. Αυτό το επιβεβαιώνω λέγωντας πως είναι δική του απόφαση αν θελήσει να κρατήσει ή όχι τους υπουργούς του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση».

Ερωτούμενος για το αν θα «δώσει γραμμή» στους βουλευτές τους να μην ψηφίσουν κι αυτοί τη σύμβαση, απάντησε «συγκάλεσα την Κ.Ο του κόμματος και μου έδωσαν όλοι την υποστηριξή τους στη στάση που θα κρατήσει ο ΛΑ.Ο.Σ»

Για τη στάση των δανειστών δήλωσε χαρακτηριστικά «πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή. Την Ε.Ε τη γνωρίσαμε ως έναν οργανισμό που λειτουργεί για το καλό των κρατών μελών της. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι αποφάσεις δεν παίρνονται στις Βρυξέλλες αλλά σ' ένα κάστρο έξω από το Βερολίνο όπου η Μέρκελ και οι χώρες που είναι σύμμαχοι της αποφασίσουν μόνοι τους».

Ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα καταρεύσει όλη η Ευρώπη. Αυτό το ξέρουν και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Δε θα ρίσκαραν μια κατάρρευση της Ευρωζώνης την χρονία που έχουν εκλογές στις χώρες τους. Αυτό ισχυεί και για τον Ομπάμα και τις εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα» 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 10 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.