ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γραμμή» από Σαμαρά - Παπανδρέου για ψήφιση των μέτρων

13:21 - 11 Φεβ 2012 | Πολιτική
Την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ζητούν από τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θέτωντας θέμα κομματικής πειθαρχίας
«Ψηφίστε γιατί χανόμαστε» θα μπορούσε να είναι το μηνύμα που έστειλαν στις Κ.Ο των κομμάτων τους Σαμαράς και Παπανδρέου. Οι αρχηγοί των κομμάτων ξεκαθάρισαν πως θα πρέπει όλοι να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που έρχονται για έγκριση στη Βουλή αύριο.


Να υπερψηφίσουν τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο προέδρος του κόμματος,στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ,ανέφερε πως «αν δεν πούμε ναι στη συνέχεια της χώρας μας εντός ευρωζώνης, θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε».

«Οι εταίροι μας λένε ότι, αναλαμβάνουμε να καλύψουμε το μεγάλο πρόβλημα των χρεών σας, δίνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, κόβοντας και 100 δισεκατομμύρια από το σύνολο του χρέους σας και δική σας μέριμνα είναι να κόψετε τα ελλείμματα σας και γρήγορα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δύσκολη μεταβατική περίοδο και τόνισε «να μην χάσουμε τον πόλεμο, επειδή είναι δύσκολη η μετάβαση».

«Στο πρώτο Μνημόνιο ήμασταν μόνοι, και οι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα μας κατήγγειλαν και μας έβριζαν, και τώρα συμφωνούν στο δεύτερο Μνημόνιο και υιοθετούν το πρώτο» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας απέναντι στην πατρίδα».

«Η συνταγή του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά θέμα ότι είναι ο μοναδικός δρόμος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στο «κούρεμα», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα 100 δισεκατομμύρια και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί γιατί διαφορετικά εγκαταλείπεται η Ελλάδα και ο έλληνας πολίτης.

«Το υπαρξιακό μας δίλλημα έγκειται στο να χάσουμε μερικά για να μην χάσουμε τα πάντα» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ή θα συνεχίσουμε ριζοσπαστικά και θα αλλάξουμε την μοίρα μας ή θα αφήσουμε τις δυνάμεις του παρακμιακού συστήματος να επιβιώσουν σε αυτή την αναμπουμπούλα και μετά να ψάχνουμε για σωτήρες αριστερά και δεξιά».

«Σαφώς και θα υπάρξει κομματική πειθαρχία»

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο της Ν.Δ επιβεβεαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. «Σαφώς και θα υπάρξει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας,όπως και σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία που γίνεται στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

  Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα ζητήσει άμεση διάλυση της βουλής και εκλογές μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Προειδοποίησε εξάλλου πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές. Μόνο με εκλογές θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, είπε.

Το βασικό είναι να περάσουμε τον τωρινό κάβο χωρίς να γίνει ζημιά και να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση. Για να ξεπεράσουμε όμως την κρίση χρειάζεται και κάτι άλλο. Ένα αξιόπιστο κόμμα, η ΝΔ, είπε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι και το κόμμα του έχει κάνει λάθη.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την οποία, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου, αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται πλέον για μια Ευρώπη της τιμωρίας και όχι Ευρώπη της αλληλεγγύης, ανέφερε.

«Το ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στην Περιφέρεια του καθενός, όπου διάφοροι επίδοξοι πολιτευτές προσπαθούν να υπερκεράσουν σε αντιμνημονιακή ρητορεία τους δικούς μας βουλευτές.

Να ξέρετε πως όσοι σε τέτοιες περιοχές ανεύθυνα κι ανέξοδα παριστάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως, δεν θα είναι ούτε καν υποψήφιοι. Όχι τσάμπα επαναστάτες και τσάμπα μάγκες, δεν θέλω για υποψηφίους».
Τελευταία τροποποίηση στις 20:53 - 11 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.