ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

16:28 - 12 Φεβ 2012 | Πολιτική
Εν μέσω παραιτήσεων και καταψηφίσεων πηγαίνουν στη Βουλή οι Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ για τη ψήφιση των νέων μέτρων που ξεκινά το απόγευμα.
Παρά το ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων τους, ήδη 38 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ αρκετοί ακόμα κινούνται στη σφαίρα της αμφιβολίας.

Αναλυτικά, μέχρι τοπρωί της Κυριακής, την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), ο Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ.Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), καθώς η παραιτηθείσα από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ).

Ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του.

Σημειώνεται ότι παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα νέα μέτρα, η Πέμυ Ζούνη (Α' Αθηνών) και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος (Ζακύνθου).

Τη βουλευτική έδρα του πρώτου καταλαμβάνει ο μηχανικός, Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος ορκίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, σήμερα Κυριακή.

Την πρόθεση της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο ξεκαθάρισε και η κυρία Λούκα Κατσέλη. «Γνωρίζω ότι ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης έδωσε μάχη για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αλλά αυτά τα μέτρα μας οδηγούν σε πιο βαθιά ύφεση. Δεν θα ψηφίσω αύριο (σ.σ. σήμερα). Δεν μας βγάζουν αυτά τα μέτρα από την χρεοκοπία. Δεν υπάρχει οικονομικό δίλημμα. Ακόμα και στο παρά πέντε υπάρχει διαπραγματευτική εναλλακτική», ανέφερε η κυρία Κατσέλη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Τα μέτρα θα καταψηφίσει και η Βάσω Παπανδρέου

Επιφυλάξεις εξέφρασαν και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Χάρης Καστανίδης, αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο τομεάρχης Αμυνας Μαργαρίτης Τζίμας.

Λίγο μετά τις 11 τοπρωί της Κυριακής την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Νίκος Λέγκας.

Ο κ. Λέγκας αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Θεόδωρο Σκρέκα, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί μέσα στη μέρα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμενε ασαφής ο τελικός αριθμός των βουλευτών που θα πουν το «όχι» στα νέα μέτρα. Τα πρώτα «αντάρτικα» εκδηλώθηκαν επισήμως από τους: Χρ. Ζώνη. Κ. Μαρκόπουλο, Μ. Τζίμα, Δ. Σταμάτη, Γ. Βαγιωνά, Π. Μελά, Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, Κ. Παπασιώζο, Αλ. Δερμετζόπουλο, Σπ. Γαληνό, Ζ. Τζηκαλάγια και Γ. Καρασμάνη. Γρίφος είναι η στάση που θα κρατήσουν επίσης οι Μ. Παπαδόπουλος, Μ. Κεφαλογιάννης και Κ. Τζαβάρας.
Τελευταία τροποποίηση στις 23:58 - 12 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.