ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μυαλό του Λουκά Παπαδήμου - Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό

11:32 - 13 Φεβ 2012 | Πολιτική
Κυβέρνηση α λα Μόντι σκέπτεται για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός. Εισηγήσεις για άμεσες ανακοινώσεις.
Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναμένεται να προχωρήσει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος, μετά τις αναταράξεις που οδήγησαν σε 6 απώλειες υπουργών και υφυπουργών, καθώς και την απώλεια της στήριξης από τον ΛΑΟΣ.

Στις 15.00 ο πρωθυποτργός θα έχει συνάντηση με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή

Στα πιθανά σενάρια για τα νέα πρόσωπα θα στελεχώσουν την κυβέρνηση τα πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν ένα τεχνοκρατικό σχήμα, στα πρότυπα του αντίστοιχου ιταλικού, ένα μικτό σχήμα τεχνοκρατών-πολιτικών, και την απλή αναπλήρωση των κενών που άφησαν πίσω τους οι αποχωρήσαντες σε ένα αμιγώς πολιτικό σχήμα εκ νέου. Το τελευταίο σενάριο θα ανοίξει διάπλατα το παράθυρο εκλογών τον Απρίλιο, όπως ζητάει επίμονα ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Πάντως με τα μέχρι στιγμή δεδομένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός αμιγώς τεχνοκρατικού κυβερνητικού σχήματος.

Ως προς το χρόνο του ανασχηματισμού, ολα παραμένουν ανοιχτά, αν και ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει άμεσα στις κινήσεις αποκατάστασης των ρωγμών στην κυβέρνηση. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τον ανασχηματισμό άμεσα, ακόμη και σήμερα.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 13 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.