ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέζουν για άμεσες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

02:40 - 16 Φεβ 2012 | Πολιτική
Η διεξαγωγή του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να φέρει εξελίξεις. Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος δεν είναι το καλύτερο δυνατό και άπαντες αναμένουν την συζήτηση σχετικά με την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου.
Στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να εκφραστούν δυο γραμμές ως προς τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου. Η πρώτη είναι αυτή που λέει πως η διαδοχή θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 18 Μαρτίου (αντί για τις 11 που αναμενόταν).

Η δεύτερη άποψη που εκφράζεται κυρίως από βουλευτές που πρόσκεινται στη διανδρία Βενιζέλου- Λοβέρδου θεωρούν πως το τοπίο στο συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πολύ πιο άμεσα, καθώς είναι πιθανόν οι βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν μέσα στον Απρίλιο και θα πρέπει ο αρχηγός του κινήματος να είναι προετοιμασμένος κατάλληλα.

Στο μεταξύ φουντώνουν οι φήμες για κινήσεις των Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη για διαμόρφωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με «παπανδρεϊκά» στελέχη τα οποία θεωρούν εαυτόν προδομένο από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίον πίστεψαν και «προδόθηκαν» από αυτόν και την πολιτική που ακολούθησε. Η αφιέρωση άλλωστε της βουλευτού Κυριακής Τεκτονίδου, (στενής συνεργάτιδας του κύριου Καστανίδη) μέσω παραλλαγής στίχου γνωστού λαϊκού άσματος «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά» αφήνει ξεκάθαρα αιχμές και εκφράζει τους υποστηρικτές της παραπάνω κίνησης.

Τοποθετήσεις από Λοβέρδο - Κατσέλη

Την Πέμτη ο Ανδρέας Λοβέρρδος θα παρουσιάζει την «πλατφόρμα» του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Στην παρουσιάζει των θέσεων του, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 σε αίθουσα του ΕΒΕΑ, αναμένεται να παραστεί και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το κείμενο θέσεων του Ανδρέα Λοβέρδου έχει τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Θανάσης Οικονόμου, Κώστας Σπηλιόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Πάρις Κουκουλόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Λίγο αργότερα το πρώην, πλέον, μέλος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατσέλη θα παρουσιάσει τις δικές της θέσεις, με συνέντευξη τύπου στις 2.30΄ το μεσημέρι.

Τα όσα βέβαια εκτυλίσσονται παρασκηνιακά από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να ταράξουν τα νερά της πολιτικής σκηνή. Ίσως η κίνηση τους αυτή να αποτελεί το εφαλτήριο για την δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποί θα προσελκύσει τους αντιφρονούντες του κινήματος και όχι μόνο. Έτσι κι αλλιώς η ίδρυση ενός κόμματος από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διεγράφησαν λόγω της άρνησης τους να ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο ίσως προσελκύσει αρκετούς από τους μέχρι τώρα παραδοσιακούς ψηφοφόρους του.

Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν πώς τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να παραταθεί η πραγματοποίηση των εκλογών.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:26 - 16 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.