ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ρίχνει» τη ΝΔ το νέο Μνημόνιο

12:21 - 16 Φεβ 2012 | Πολιτική
Στο 27% το ποσοστό της Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση, «κατηφόρα» για τη δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά. Ξανά πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Με το ζόρι φτάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα συνολικά το 38%. Η ΝΔ προηγείται με μειωμένα ποσοστά και στην 5η θέση βρίσκεται σε μία ακόμα μέτρηση το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του περιοδικού Επίκαιρα που κυκλοφορεί την Πέμπτη και της εταιρείας VPRC. Πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 31,8%.

Η ΝΔ χάνει τρεις μονάδες μέσα σε ένα μήνα και συγκεντρώνει 27,5%. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει δημοσκοπικά φτάνοντας το 11%. Πτώση και για το ΛΑΟΣ το οποίο συγκεντρώνει το 4,5%. Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 16%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο αρχηγός κόμματος με τα υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας 43% και ακολουθούν οι Γιάννης Δημαράς 37% Αλέξης Τσίπρας 33%. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που εισέρχεται για πρώτη φορά στη σχετική κατηγορία ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση δημοφιλίας με 23%.

Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που μέχρι πρόσφατα στήριζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι στις τελευταίες θέσεις της λίστας. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 7% θετικές γνώμες και 87% αρνητικές.

Το 66% δηλώνει πρόθυμο πως θα προσέλθει στις κάλπες προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όταν όμως το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ τότε η εικόνα του υπουργού οικονομικών βελτιώνεται καθώς το ποσοστό εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του φτάνει το 34%.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:43 - 17 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.