ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Άμεσες λύσεις για την ηγεσία ζητά ο Λοβέρδος - Φοβάται νεοφιλελευθεροποίηση η Κατσέλη

16:43 - 16 Φεβ 2012 | Πολιτική
Διαβάστε τι είπαν για τις επερχόμενες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ Λοβέρδος, Βενιζέλος και Κατσέλη
Στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Λούκα Κατσέλη παρουσίασαν τις θέσεις του για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Λοβέρδος: «Αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ άμεσα»

Τις προτάσεις του για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προτείνει άμεσα την αλλαγή ηγεσίας, σε λίγες μόνον ημέρες, καθώς και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα.

«Θα πρέπει να κατοχυρωθούν οι τάσεις, τα όργανα να έχουν συγκεκριμένη σύνθεση και όχι να λειτουργούν σαν 'φυσαρμόνικα', τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτά να έχουν διανύσει μια μικρή, έστω, δημόσια διαδρομή και να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της νεολαίας.»


Βενιζέλος: «Είναι παράδοξο να μιλαμε για ενιαίο ΠΑΣΟΚ»


Στην συνέντευξη Τίπου του κ. Λοβέρδου, παρεβρέθει ναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο πποίος ανέφερε πως «Η έκφραση για το ''ενιαίο και όλον ΠΑΣΟΚ'' ηχεί παράδοξα γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ακρωτηριαστεί -και συναισθηματικά και πολιτικά και εκλογικά- και πρέπει να το ανασυστήσουμε και να το αναστήσουμε.»

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι στο κοινό πεδίο με τον Ανδρέα Λοβέρδο συστρατεύονται πολλοί, τονίζοντας πως «μας ενδιαφέρει να είμαστε ενωμένοι».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ανάσα στο Κίνημα θα δώσει η ικανότητα διαχείρισης της εθνικής κρίσης, που «θα μας επιτρέψει να ξαναμιλήσουμε από-ενοχοποιημένα για πολιτική», καθώς όπως σημείωσε, «όλοι έχουμε ενοχοποιηθεί πάρα πολύ στο όνομα της διαχείρισης της κρίσης».

«Η διαχείριση της κρίσης όμως, στην πραγματικότητα είναι η προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας. Και τελικά», σημείωσε, «δεν υπάρχει σπουδαιότερη ιδεολογία, σημαντικότερο πολιτικό μήνυμα, από τη σωτηρία της πατρίδας».

"Πρέπει να γίνει αυτοκριτική"

Αναφερόμενος στα θετικά της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011 είπε ότι τακτοποιήθηκαν προβλήματα 35 ετών σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και ότι αν δεν είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα θα είχε πτωχεύσει.

Δήλωσε όμως ότι «πρέπει να γίνει και μια οδυνηρή αυτοκριτική», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δημαγώγησε προ των εκλογών του 2009, αν και κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος διαφώνησαν με την γενναιόδωρη χάραξη της προεκλογικής γραμμής.

Αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, επέκταση του πόθεν έσχες

Πρότεινε ακόμα να αλλάξει το εκλογικό σύστημα σε πολιτική κατεύθυνση και όχι στην αποθέωση των πελατειακών σχέσεων, όπως συμβαίνει στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Πρότεινε, επίσης, αλλαγή της χρηματοδότησης των κομμάτων, τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» για όσους ασκούν οποιαδήποτε δημόσια εξουσία και όχι μόνο για τους εκπροσώπους δικαστικής , νομοθετικής και εκετελεστικής εξουσίας.



Κατσέλη: «Στεναχωριέμαι γιατί το ΠΑΣΟΚ γίνεται νεοφιλεύθερο κόμμα»



«Δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα νεοφιλευθέρο κόμμα και δυστυχώς βλέπω ότι σ' αυτό τη δρόμο πηγαίνει» ανέφερε η Λούκα Κατσέλη. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα για να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στο να πει «όχι» στο νέο Μνημόνιο, άσκησε σκληρή κριτική στις επιλογές Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

«Δεν πιστεύω σε κυβερνήσεις με τεχνοκράτες» ήταν η έμμεση κατηγορία για τον Λουκά Παπαδήμο, την κυβέρνηση του οποίου κατέκρινε πως «η κυβέρνηση και η Τρόικα τρομοκρατούν το πολιτικό σύστημα ενώ στην πραγματικότητα είναι το νέο Μνημόνιο που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα.»

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «οι ρυθμίσεις της νέας δανειακής σύμβασης είναι δυσβάκτες για την κοινωνία» και πως «οι ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις είναι κατήφορα αντισυνταγματικές».

Η πρώην υπουργός δε θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της για το ποίες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της σχετικά με τη δημιουργία ενός καινούργιου πολιτικού φορέα. Σε ερώτηση που τις έγινε για το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές, η κ. Κατσέλη δήλωσε «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης. Άλλωστε, έχω δηλώσει και στο παρελθόν πως οι εκλογές είναι πάντα η λύση.» 



Τελευταία τροποποίηση στις 18:04 - 16 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.