ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής μετά το Eurogroup

12:35 - 20 Φεβ 2012 | Πολιτική
Όλα έτοιμα στο ΠΑΣΟΚ για να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για την προεδρί του κόμματος. Σκέφτεται να παραιτηθεί από το ΥΠΟΙΚ ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής αναμένεται να είναι ο αντίπαλος του για την αρχηγία.
Η συνεχόμενη πτώση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι έχει ανυσηχήσει σοβαρά την Ιπποκράτους. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρουν ότι εντείνονται όλο και περισσότερο οι πιέσεις από τα στελέχη του κόμματος προς τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσουν άμεση οι εξελίξεις, υπό το φόβο μεγαλύτερης πτώσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» εκτός κούρσας φαίνεται πως θα βρεθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φέρεται να έχει αποκτήσει «γέφυρες» διά συνεργατών του με την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε περίπτωση που απόψε στο Eurogroup κλείσει η συμφωνία για την παροχή του νέου πακέτου στήριξης προς τη χώρα μας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει πως θα ανοίξει και ο δρόμος της εντονότερης ενασχόλησης του Ευ.Βενιζέλου με τα εσωκομματικά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ο Ευ.Βενιζέλος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και το χαρτοφυλάκιό του να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Επίσης, κοντά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Μάλιστα, σε επιστολή-παρέμβασή του για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, ο κ. Παπουτσής αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσον αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου, αυτή θα αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στις αρχές του μήνα. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, παρόλο που ελάχιστοι αναμένουν αθρόα προσέλευση.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 21 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.