ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάμε για κόντρα Βενιζέλου - Παπουτσή;

10:10 - 22 Φεβ 2012 | Πολιτική
Ο Βενιζέλος φαίνεται να «αφομοιώνει» τον Χρυσοχοΐδη, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις στον Χρήστο Παπουτσή να είναι αντίπαλος του ΥΠΟΙΚ στην κούρσα για τη διαδοχή της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ
Στην προσεχή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, 3 και 4 Μαρτίου, προγραμματίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρώτη μεγάλη του ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση ενόψει της ανάδειξής του στην ηγεσία του κόμματος, ενώ αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει μεγάλο απολογισμό για τη διάρκεια της θητείας του στην οδό Νίκης.

Σαφώς ενισχυμένος από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών επιρρίπτει όλο του το βάρος στην εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν, ενώ ετοιμάζει και σειρά άλλων παρεμβάσεων σε θέματα διαφάνειας και όχι μόνο. Ο Ε. Βενιζέλος, παρά τα σχετικά δημοσιεύματα, δεν φέρεται διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τουλάχιστον έως το προσεχές Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα ακολουθήσει, στη 1 και 2 Μαρτίου.

 Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η παραίτηση θα πραγματοποιηθεί εφόσον προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών έχει κεφαλαιοποιήσει πολιτικά όλα τα θετικά σημεία της απόφασης του Eurogroup.

Ο Ε. Βενιζέλος θα επιθυμούσε και τώρα να μην υπάρχει δεύτερος υποψήφιος για την ηγεσία ,αλλά και η εκλογική αναμέτρηση να μην πραγματοποιηθεί με ψηφοφορία από τη βάση, καθώς φοβάται τις προβοκάτσιες τμημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και της ακροδεξιάς. Στο επιχείρημα ότι οι εκλογές από τη βάση θα δημιουργούσαν τον εκλογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, ο εν αναμονή ηγέτης της Ιπποκράτους φέρεται να εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να αλλάξει τα ηγετικά και οργανωτικά κλιμάκια του κόμματος αμέσως μετά την εκλογή του.

Στήριξη από Χρυσοχοΐδη

Την υποψηφιότητα Βενιζέλου θα στηρίξει και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατ' αρχήν συμφωνία των δύο ανδρών έχει κλείσει από την προπερασμένη Παρασκευή σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν και δεν απομένει παρά το τάιμινγκ της ανακοίνωσής της, κατόπιν πρόσκλησης του Ε. Βενιζέλου.

Επιμένει να το σκέφτεται ο Παπουτσής

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να προωθεί την ιδέα της υποψηφιότητάς του, στηριζόμενος μεταξύ άλλων και από τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη. Ουδείς ωστόσο γνωρίζει αν ο κ. Χρήστος Παπουτσής θα επιμείνει ως το τέλος στην υποψηφιότητά του.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 23 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.