ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στη Βουλή για τις επικουρικές συντάξεις

14:43 - 22 Φεβ 2012 | Πολιτική
Σκληρή κριτική από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε Κουτρουμάνη και Λοβέρδο
Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, στον οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις για την ενοποίηση των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων.

Οι βουλευτές της Αριστεράς εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισήχθη προς συζήτηση το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής.

Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος όσο και ο αρμόδιος τομεάρχης Αθανάσιος Γιαννόπουλος άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι στα 48 άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, προστέθηκαν και άλλες 100 διατάξεις άλλου περιεχομένου.

Εντονότερη ήταν η αντίδραση για τα άρθρα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπουν τη μετατροπή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ζητήθηκε μάλιστα η απόσυρσή τους, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να μην το αποκλείει.

«Μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους αυτή η διαδικασία. Να αποσυρθούν αυτές οι διατάξεις, που στο όνομα της σωτηρίας της χώρας οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους», σημείωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Για μείζον θέμα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών με την κατά συρροή τακτική με την οποία κατατίθενται τα νομοσχέδια έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Τόσο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης όσο και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αντέτειναν ότι η διαδικασία του επείγοντος ή του κατεπείγοντος των νομοσχεδίων που ψηφίζει η Βουλή, σχετίζεται με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τις αποφάσεις του Eurogroup σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να ψηφιστούν μέχρι 29 Φεβρουαρίου όλα όσα απορρέουν από την εφαρμογή του μνημονίου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.