ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η δύναμη των ονομάτων

11:49 - 09 Αυγ 2006 | Πολιτική
Τελικά αυτό που λένε οι έμπειροι πολιτικοί συντάκτες είναι γεγονός. Μόνο ένας Παπανδρέου μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε κάτι που δημιούργησε ένας άλλος Παπανδρέου. Αυτά όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή την Εmporiki όμως, θα ήθελα να προσθέσω πως μόνο ένας Παπανδρέου ακούει τι του λέει μία κυρία Παπανδρέου που μπορεί μεν να μην είναι της οικογενείας αλλά τουλάχιστον φέρει το όνομα.

Πιθανόν γιατί ο Σουηδικός σοσιαλισμός ερμηνεύει διαφορετικά την ακρογωνιαία λίθο του γαλλικού ουμανισμού . Το περίφημο ‘Μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες’. Δεν διευκρίνισαν όμως ποιανού το θάνατο. Και έτσι καρατόμησαν τον κύριο Παπαντωνίου. Και μετά παραπονιούνται γιατί ο κόσμος έχει την βάσιμη υποψία πως πρόκειται περί μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Αυτό όσον αφορά την πολιτική διάσταση του θέματος. Όσον αφορά την οικονομική πολύ θα θέλαμε από επίσημα χείλη να ακούσουμε τις εναλλακτικές προτάσεις. Όχι όμως από τον κύριο Παπανδρέου, αλλά από το κύριο Σημίτη και από τον κύριο Χριστοδουλάκη . Η μήπως δεν έχουν άποψη και συμμερίζονται τις απόψεις της κυρίας Βάσως που λόγω επωνύμου προηγείται στα σημεία ;


Τάκης Λαϊνάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.